Publicat de: magazinvacante | Octombrie 28, 2009

Viena escapada de succes

Pentru o escapada de succes o alegere buna este Viena. Trebuie sa ajungi macar o data in viata. Totul te impresioneaza in capitala fostului imperiu. Arhitectura deosebita, cladiri monumentale, fatade foarte bine intretinute, oameni politicosi, pana si turisti elevati.

In cele ce urmeaza incerc sa las cateva “tip-uri” pentru cei ce vor un City break Viena. Pana la Viena poti ajunge destuld e rapid si ieftin ( daca te decizi din timp) cu avionul, cursele low-cost si de linie ajung pe acelasi aeroport. Este foare utila o vizita la “Info point”.
De acolo iti poti cumpara bilete de tren pentru a ajunge in oras ( recomand trenul S7 in loc de CAT Express, costul este semnificativ redus, 3.4 euro pentru primul/ sens fata de 15 euro/sens pentru al doilea) si Viena Card ( card pentru transportul in comun valabil timp de 72 ore, costa 19 euro). Viena Card nu este valabil pentru zonele suburbane, pentru acestea se cumpara biletele seprate. Cazarea este decenta, poti alege un hostel sau un hotel de 5* situat pe o strada pietonala. Cred ca e important sa ai un loc curat unde sa dormi, frumusetile destinatiei te vor tine pana seara tarziu pe strazi. Te poti caza in orice zona, cu metroul sau tramvaiul ajungi rapid oriunde iti doresti. Si ai de vazut. Eu am inceput cu centrul vizitand Catedrala St. Stephan sau Domul lui Stefan ( gratuit). Este punctual central al Vienei, pe Kertner Strasse ( pietonala plina de magazine de marca). Similara, dar si mai faimoasa este Maria Hilfer Strasse. Toate marcile renumite sunt expuse aici. Tot in zona St. Domului vei putea vizita Palatul Hofburg ( cu Muzeul Sisi, Apartamentele Imperiale si Muzeul Argintariei- intrarea costa 18 euro), ruinele romane, multe “Platz” –piatete foarte dragute cu fantani. Atractia principala este Palatul Schoenbrunn, recomand biletul de intreare Clasic Pass Light – 20 euro. Acopera cea mai mare parte. Timpul nu iti va ajunge pentru mai mult/ Vei pierde o zi intreaga vizitand palatul, gradinile, gradina zoologica, labirintul, terasa Gloriette de unde ai o panorama deosebita asupra intregului domeniu. Nu rata de asemenea Hundert Wasser ( ce aminteste de creatiile lui Gaudi)-gratuit, Donau Tower – 9 eur, parcul de distractii Prater – fiecare atractie 1,5-5 eur, biserica Malteza, un tur cu tramvaiul pe Ring sau o croaziera romantic ape Dunare- 15eur. Mancarea e foarte buna si portiile mari. “Schnitzel”- ul este la el acasa. Delicios!!! Nu rata restaurantele Centimeter. Vei fi multumimt.Costul unei portii este de 6-9 euro, o bere e 4-7 euro. Nu rata un deliciu culinar “Kaiser Smarren” – desertul imparatului si un radler ( bere cu lamaie). Savureaza un caffe latte la Mozart Caffe, merita 9 eur si cumpara si o cutie din delicioasele dulciuri. Am uitat de suveniruri, sunt peste tot, nu tocmai foarte ieftine. Si scrie-ne daca te putem ajuta cu o vizita in capitala Austriei. Cat cat te hotarasti mai repede cu atat va fi mai ieftin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: